Kitarahuollot nopeasti ja huolellisesti

Huolto

Huoltoon tulevan soittimen kunto tutkitaan yksilöllisesti. Mitään huoltotoimenpiteitä ei suoriteta rutiininomaisesti, vaan pyrin selvittämään myös vikojen takana olevat syyt. Näin saadaan oikeat asiat korjatuksi, eikä hoideta pelkkiä ”oireita”. Soittimelle tehtävissä säädöissä huomioidaan asiakkaan toiveet ja soittotyyli.


Uuden soittimen trimmaus optimaaliseen soittokuntoon

työkalu

Uuden tehdasvalmisteisen soittimen soitettavuutta ja soittotuntumaa voidaan huomattavasti parantaa pienillä huoltotoimenpiteillä. Ongelmat voivat olla seuraavanlaisia: soitin on raskas soitettava, kieliä ei saada laskettua riittävän alas ilman että se aiheuttaa särinää, otelauta ei ole vireessä kaikilta osin tai vibratallalla varustettu kitara ei pidä kunnolla virettään. Miksi näin on? Tehdasvalmisteisen soittimen viimeistelyssä on monesti säästelty. Puutteellinen viimeistely näkyy seuraavasti:

    • yläsatulan kieliurat ovat  liian korkeat
    • kielet hirttävät satulan uriin
    • nauhojen korkeuksissa voi olla keskinäisiä eroja
  • nauhojen päät tuntuvat teräviltä

palikat2Näiden takia soitinta ei tarvitse jättää ostamatta, jos se muutoin tuntuu hyvältä. Nämä puutteet ovat helposti korjattavissa ja ne kannattaa ehdottomasti tehdä. Varsinkin jos olet aloittamassa soittoharrastusta, on tärkeää, että soitin voidaan säätää mahdollisimman kevyeksi ja herkäksi.

Halvemman hintaluokan soittimissa voi myös olla satuloita, jotka ovat materiaalina liian pehmeitä. Ongelmana on satulan nopea kuluminen ja vireongelmat. Puuosiltaan nämä soittimet ovat useimmiten aivan tyydyttäviä, joten satulan uusinnalla ja pienillä huoltotoimilla näistäkin saa aivan kelvollisia soittopelejä. Toisinaan tallassa voi olla teräviä kulmia jotka katkovat kieliä, tämäkin vaiva voidaan poistaa pienin toimenpitein.

Työkalut 4

Normaali kuluminen aiheuttaa myös  huollon tarvetta. Olipa soittimesi tehdasuusi tai jo pidempään käytetty, sen soitettavuutta voidaan huoltotoimenpitein parantaa.

 

Kolot ,halkeamat ym. vauriot puussa tai lakkapinnassa

Erilaiset naarmut, kolot ja halkeamat ovat  korjattavissa asianmukaisin työmenetelmin melko huomaamattomiksi.


Palvelut

  • huollot kaikkiin kielisoittimiin
  • voit tuoda soittimesi ilmaiseen tarkistukseen milloin tahansa
  • voit soittaa tai ottaa yhteyttä sähköpostitse kaikissa soittimesi huoltoon liittyvissä asioissa.